Atletiek Werpen

Atletiek Werpen

Werpen is een speciale planeet: een atletiekplaneet! Zo zijn er nog een paar: springen en hardlopen bijvoorbeeld.

Ben je jonger dan 14 jaar en wil je graag werpen in een club? Dan zal je ook trainen op springen, sprint & hordelopen, en hardlopen. Vier planeten voor de prijs van één dus! Perfect voor wie niet goed kan kiezen :-).

Werpen

Binnen atletiek bestaan er een aantal sportonderdelen, waaronder ook werponderdelen. De werponderdelen worden nog eens opgesplitst in kogelstoten, discuswerpen, kogelslingeren en speerwerpen. Je hebt vast wel gehoord van Nafi Thiam? De Belgische meerkampster werd in 2016 Olympisch kampioen voor de zevenkamp. Speerwerpen is één van haar specialiteiten.

Meer weten over de verschillende werponderdelen? Surf dan naar de website van de Vlaamse Atletiekliga.

Leren atletiek werpen

Daag je jezelf graag uit? Wil je ooit ook aan wedstrijden meedoen? Dan kan je misschien eens proberen of deze sport iets voor jou door op atletiekkamp te gaan. Je kan ook een proefles meevolgen bij een atletiekclub in jouw buurt. Of, als je al overtuigd bent, kan je meteen inschrijven natuurlijk!

Wist je dat speerwerpen en discuswerpen al op het programma stonden van de Griekse klassieke Olympische spelen, die vanaf 776 voor Christus om de vier jaar gehouden werden ter ere van de oppergod Zeus?