Atletiek Hardlopen

Atletiek Hardlopen

Hardlopen is een speciale planeet: een atletiekplaneet! Zo zijn er nog een paar: springen en werpen bijvoorbeeld.

Ben je jonger dan 14 jaar en wil je graag hardlopen in een club? Dan zal je ook trainen op springen, werpen, en sprint en hordelopen. Vier planeten voor de prijs van één dus! Perfect voor wie niet goed kan kiezen :-).

Hardlopen

Houd je van lopen op de piste, op straat of in de natuur? Ben je energiek en onvermoeibaar? Dan is atletiek waarschijnlijk iets voor jou! In de atletiekclub leer je de verschillende loopdisciplines kennen en als je dat wil kan je al snel deelnemen aan een wedstrijd. Neem alvast eens een kijkje op de website van de Vlaamse Atletiekliga als je meer wil weten over het atletiek aanbod voor kinderen!

Leren hardlopen

Daag je jezelf graag uit? Wil je ooit ook aan wedstrijden meedoen? Dan kan je misschien eens proberen of deze sport iets voor jou door op atletiekkamp te gaan. Je kan ook een proefles meevolgen bij een atletiekclub in jouw buurt. Of, als je al overtuigd bent, kan je meteen inschrijven natuurlijk!

Een van de bekendste hardloopafstanden is de marathon (42,195 km). Wist je dat de oudste marathonloper maar liefst 101 jaar oud was? En wist je dat hardlopen verslavend kan zijn? Veel lopers ervaren een gelukzalig gevoel na een eindje lopen. Dat gevoel wordt ook wel eens runner's high genoemd.