Atletiek Springen

Atletiek Springen

Springen is een speciale planeet: een atletiekplaneet! Zo zijn er nog een paar: hardlopen en werpen bijvoorbeeld.

Ben je jonger dan 14 jaar en wil je graag springen in een club? Dan zal je ook trainen op sprint & hordelopen, werpen en hardlopen. Vier planeten voor de prijs van één dus! Perfect voor wie niet goed kan kiezen :-).

Springen

Binnen atletiek bestaan er een aantal sportonderdelen, waaronder ook springen. Springen wordt nog eens opgesplitst in vier soorten: verspringen, hoogspringen, polsstokhoogspringen en hink-stap-springen. Je hebt ongetwijfeld al gehoord van Tia Hellebaut? Tia is de bekendste hoogspringster van België en bezorgde ons land een gouden medaille op de Olympische Spelen.

Meer weten over hoogspringen en de andere soorten sprongen? Surf dan naar de website van de Vlaamse Atletiekliga.

Leren atletiek springen

Daag je jezelf graag uit? Wil je ooit ook aan wedstrijden meedoen? Dan kan je misschien eens proberen of deze sport iets voor jou door op atletiekkamp te gaan. Je kan ook een proefles meevolgen bij een atletiekclub in jouw buurt. Of, als je al overtuigd bent, kan je meteen inschrijven natuurlijk!

Wist je dat hoogspringers tijdens wedstrijden over de lat springen met de "flop" techniek? Ja, echt waar! Het wereldrecord hoogspringen is 2.45 meter, dus ondanks de vreemde naam heeft de techniek veel succes!