Atletiek Sprint en horden

Atletiek Sprint en horden

Sprint en hordelopen is een speciale planeet: een atletiekplaneet! Zo zijn er nog een paar: springen en werpen bijvoorbeeld.

Ben je jonger dan 14 jaar en wil je graag sprinten en hordelopen in een club? Dan zal je ook trainen op springen en werpen en hardlopen. Vier planeten voor de prijs van één dus! Perfect voor wie niet goed kan kiezen :-).

Sprint en hordelopen

Binnen atletiek bestaan er een aantal sportonderdelen, waaronder ook looponderdelen. De looponderdelen worden nog eens opgesplitst in de gewone looponderdelen (sprint), de hindernislopen (hordelopen), de estafettes en het snelwandelen. Je hebt ongetwijfeld al gehoord van √Člodie Ou√©draogo en Kim Gevaerts? Ze bezorgden ons land een gouden medaille op de Olympische Spelen in de 4 x 100 m estafette.

Meer weten over sprint en hordelopen? Surf dan naar de website van de Vlaamse Atletiekliga.

Leren sprinten en hordelopen

Daag je jezelf graag uit? Wil je ooit ook aan wedstrijden meedoen? Dan kan je misschien eens proberen of deze sport iets voor jou door op atletiekkamp te gaan. Je kan ook een proefles meevolgen bij een atletiekclub in jouw buurt. Of, als je al overtuigd bent, kan je meteen inschrijven natuurlijk!

Wist je dat Usain Bolt het wereldrecord houdt op de 100 m sprint, 200 m sprint, én op de 4 x 100 m estafette? Zijn bijnaam The Lightning Bolt is dan ook niet toevallig gekozen!