Zeilwagenrijden

Zeilwagenrijden

Hou je van water, wind, zon en zee? Dan is watersport vast iets voor jou. Heb je al eens aan zeilwagenrijden gedacht? Alleen voor echte snelheidsduivels!

En zeilwagen, wadisda? Wel, de wagen lijkt een beetje op een zeilbootje, maar je zeil staat in dit geval niet op een sloep, maar op een wagentje op drie wielen. Met je zeilwagen maak je dus niet de zee onveilig, maar het strand! Aan wel 30 km/u raas je het zand over. Dat geeft pas een kick! Lijkt je dat wel wat? Bekijk dan zeker de website van Wind & Watersport Vlaanderen voor nog meer informatie!

Leren zeilwagenrijden

Vind jij ook dat zeilwagenrijden er ongelofelijk avontuurlijk en plezant uitziet? Zie je jezelf al zitten, al zoevend over het zand? Dan heb ik goed nieuws voor je! Op de website van Ikwatersport vind je een overzicht van oefenlessen en initiaties, zodat je de sport eens kan uitproberen.

Wist je dat zeilwagens 4000 jaar geleden al werden gebruikt in Egypte? In de tijd van de farao's dus! En wist je ook dat je met een zeilwagen letterlijk sneller rijdt dan de wind? Als de wind raast aan 50 km/u, kan een zeilwagen tot wel 130 km/u gaan. Geen wonder dat een helm dragen verplicht is!