Toestelturnen

Toestelturnen

Bij toestelturnen is het de bedoeling om verschillende bewegingen zo goed mogelijk uit te voeren aan verschillende toestellen. Bij de meisjes zijn dat de sprong, de brug met ongelijke leggers, de balk en de vloer. Bij de jongens zijn dat de sprong, de brug met gelijke leggers, de vloer, het paard met bogen, de ringen en het rek. Deze sport is individueel, dus niet in team zoals bij acrobatische gymnastiek. Voor toestelturnen heb je een flinke portie lef nodig, maar ook evenwicht, lenigheid en kracht.

Hou je wel van een uitdaging, en geef je niet snel op? Dan is deze sportplaneet vast iets voor jou! Op de website van Gymfed kan je alvast meer info opzoeken over toestelturnen.

Leren toestelturnen

Is Nina Derwael jouw grote voorbeeld en ben je zelf ook een acrobaatje? Dan kan je een proefles toestelturnen volgen bij een gymclub in je buurt! Zo weet je 100% zeker dat deze sport iets voor jou is. Een overzicht van alle Vlaamse clubs vind je op de website van Gymfed.

Wist je dat Nina Derwael in 2018 de gouden medaille kreeg op het WK turnen voor de brug met ongelijke leggers? Ze was daarmee de eerste Belg die ooit goud behaalde op het WK turnen!