Taekwondo

Taekwondo

Taekwondo is een vechtsport die zijn oorsprong vindt in Zuid-Korea. Letterlijk vertaald vanuit het Koreaans betekent taekwondo 'de weg van vuist en voet'. Je kan deze spectaculaire sport op veel verschillende manieren beoefenen. Bij sparring, een 1 tegen 1 gevecht dat je misschien kent van de Olympische Spelen, scoor je punten door raak te trappen of slaan op een elektronisch harnas.

Naast sparring heb je ook poomsae, waarbij je bewegingen zo goed mogelijk moet uitvoeren en daarvoor punten krijgt van een jury. Ook zelfverdediging en breektechnieken maken onderdeel uit van deze veelzijdige sport. Klinkt dat allemaal tof? Dan is deze sportplaneet zeker iets voor jou.

Meer weten over taekwondo? Bezoek de website van Taekwondo Vlaanderen.

Taekwondo leren

Heb je de taekwondo-smaak al te pakken en wil je deze sport graag eens uitproberen? Dat kan perfect bij een club in jouw buurt. In de meeste clubs kan je drie proeflessen volgen voordat je je definitief inschrijft. Zeker doen! Hier vind je een lijst van taekwondoclubs in je buurt.

Nog steeds niet overtuigd? Wist je dat de vechtscĂšnes uit grote Hollywoodfilms vaak geregisseerd zijn door ervaren taekwondomeesters? Ook veel bekende acteurs hebben een achtergrond in taekwondo, zoals Jean-Claude Van Damme en Lagertha van Vikings. We kunnen je niet beloven dat je een filmacteur of sportheld gaat worden door taekwondo te doen. Maar dat je zelfvertrouwen, fitheid en doorzettingsvermogen erop vooruit zullen gaan, daar mag je zeker van zijn!