Roeien

Roeien

♫ Roeien, roeien, trek aan de riemen dan gaan we vooruit! ♫
Dat zingen Samson & Gert in hun liedje "Roeien". En ze hebben gelijk! Een roeiriem is een soort peddel (geen broeksriem dus!), die je afwisselend naar je toe trekt en van je weg duwt. Roeien is niet zo moeilijk om te leren, maar vraagt wel wat inspanning en tijd om de techniek perfect onder de knie te krijgen.

Ben jij iemand die zich 100% inzet? Wil je misschien zelfs deelnemen aan wedstrijden? Of wil je gewoon graag eens weten hoe het voelt om met een roeiboot over het water te glijden? Bekijk dan zeker de website van Vlaamse Roeiliga voor meer informatie! Hier vind je ook nog een filmpje waarin goed wordt uitgelegd wat roeien precies is.

Leren roeien

Wil je graag een proefles uitproberen, vooraleer je je aansluit bij een roeiclub? Of een roeikamp volgen tijdens een schoolvakantie? Je hoeft nog geen materiaal aan te kopen, daar zorgt de club voor! Informatie over jeugdkampen en initiaties vind je op de website van een roeiclub in jouw buurt.

Roeien doe je meestal op een roeibaan of een kanaal, maar het kan ook op zee. Ken je de Van Durme Brothers? De Gentse broers vaarden in januari 2020 de Atlantische Oceaan over. In iets minder dan 40 dagen legden ze 5000 kilometer af!