Paardrijden

Paardrijden

Ben jij een echte dierenvriend? Heb je geduld, discipline en doorzettingsvermogen? Dan is paardrijden misschien wel een sport voor jou! Binnen de paardensport zijn er nog veel onderverdelingen, zoals dressuur, polo, jumping en receatief paardrijden.

Wil je meer te weten komen over paardensport en de verschillende disciplines? Neem dan een kijkje op de website van Paardensport Vlaanderen!

Leren paardrijden

Hou je van paarden, neem je graag de teugels in eigen handen en wil je meteen het zadel op? Dan kan je een sportkamp volgen of contact opnemen met een paardrijclub in je buurt voor een proefles. Een lijst van alle erkende kampplaatsen met overnachting vind je in de online kampenbrochure van Paardensport Vlaanderen. Ook in vele andere clubs worden sportkampen georganiseerd. Op het kaartje hierboven kan je alle Vlaamse clubs opsporen.

Om te starten heb je nog geen volledige uitrusting nodig. Heb je een lange, aansluitende broek zonder naden aan de knieën en laarzen? Dan kan je in veel clubs al starten met de eerste lessen. Een ruiterhelm is wel verplicht maar kan je dikwijls gebruiken of huren bij de club.

Wist je trouwens dat paardrijden een sport is die op de Olympische spelen wordt beoefend en waar zowel mannen als vrouwen tegen elkaar strijden in dezelfde wedstrijden?