Krachtbal

Krachtbal

Heb je al gehoord van krachtbal? Deze sport werd uitgevonden door een Belgische sportleraar en bestaat al bijna 60 jaar. Krachtbal wordt gespeeld door 2 teams van elk 4 spelers, op een rechthoekig speelveld met aan de twee uiteinden een doelgebied. De bedoeling is om de bal in het doelgebied van de tegenpartij te werpen met maximaal vier worpen.

Belangrijk detail: de speelbal is geen gewone bal. Hij is iets groter en zwaarder dan de meeste ballen maar wel zacht. Het gewicht van de bal verschilt per leeftijd, en zal bij jou tussen 0,8 kg en 1 kg wegen. Een leuke ploegsport waar je spierballen van krijgt dus!

Meer weten over krachtbal? Surf dan naar www.krachtbal.be.

Krachtbal leren

Nieuwsgierig naar deze speciale Belgische sport? Dan kan je een kennismakingstraining volgen bij een krachtbalclub in jouw buurt, zodat je zeker bent dat deze sport echt iets voor jou is. Op deze pagina vind je een lijst met alle Vlaamse krachtbalclubs.

Wist je dat de speelbal waarmee de sport wordt gespeeld op een medicinebal lijkt die je soms in de fitnesscentra ziet? Toch zijn ze niet identiek! Een krachtbal is van (kunst)leder gemaakt en is dus zacht zodat je hem veilig kan opvangen.