Klimmen

Klimmen

Als je jezelf met een dier mocht vergelijken, is jouw antwoord dan "een aapje"? Klim en klauter je overal op, en hou je wel van avontuur? Dan weet ik exact naar welke sportplaneet we je moeten lanceren: de muurklimplaneet! Daar kan je sportklimmen of boulderen. Bij sportklimmen klim je zo hoog of zo snel mogelijk een stijle klimmuur op, en hang je met een klimgordel veilig vast aan een touw. Bij boulderen klim je een (namaak) rots op die niet heel hoog is. Een klimgordel is niet nodig bij het boulderen; de dikke matten vangen je wel op!

Meer te weten komen over deze avontuurlijke sport? Neem dan een kijkje op de website van de Klim- en Bergsportfederatie.

Leren klimmen

Zoals bij alle sporten zijn er ook aan klimmen een aantal voordelen verbonden! Een klimmer ontwikkelt bijvoorbeeld veel spierkracht in het bovenlichaam en de armen, en krijgt ook een portie inzicht die nodig is om de route te bepalen. Beginnen jouw handen ook al te jeuken om de klimzaal in te duiken? Schrijf je dan in voor een kliminitiatie bij een klimclub in je buurt. Een lijst met alle clubs vind je hier.

Wist je dat sportklimmen zijn debuut maakt als Olympische sport in 2021? En dat klimmen kan helpen bij hoogtevrees en angst om te vallen?