Karate

Karate

Zijn Bruce Lee en Jackie Chan jouw lievelingsacteurs? Droom je ervan ninja te worden later? Of zoek je een sport waarmee je jezelf kan verdedigen? Dan is karate vast iets voor jou! Deze oosterse vechtsport heeft als doel de aanvaller uit te schakelen met één enkele, beslissende tegenaanval, zonder behulp van wapens. Techniek is bij karate heel belangrijk, alle bewegingen moeten precies en efficiënt uitgevoerd worden met een sterke focus en beheersing. Bij judo lijkt het gevecht vaak op worstelen, terwijl bij karate vooral geschopt, geslaan en gestoot wordt.

Wil je meer weten over deze sport? Surf dan naar Vlaamse Karate Federatie voor meer karatefeiten en -weetjes.

Waar vind ik een club

Karate leren

Heb je de karate-smaak al te pakken, en droom je van een zwarte band? Dan kan je eerst nog een proefles volgen, voordat je je inschrijft bij een karateclub. Op de website van de Vlaamse Karate Federatie staat een lijst met alle Vlaamse judoclubs, ga dus maar kijken of je eentje vindt bij jou in de buurt.

Wist je dat de sport karate in 2021 voor de eerste keer deel zal uitmaken van de Olympische Spelen? De Spelen gaan door in Japan (Tokio), hetzelfde land waar karate vermoedelijk ontstaan is. De cirkel is rond!