Kanoƫn / Kajakken

Kanoƫn / Kajakken

Hou je van water, wind, zon en zee? Dan is watersport vast iets voor jou. Heb je al eens aan kanoƫn of kajakken gedacht? Met een peddel en een boot maak je alle waterwegen onveilig! Maar opgepast: een kano is niet hetzelfde als een kajak. De peddel van een kano heeft aan de ene kant een blad en aan de andere kant een handgreep, en de peddel van een kajak heeft langs beide kanten van de steel een blad. Ook de boten zelf zien er wat anders uit: een kano is vanboven open en heeft vaak een zitbankje, terwijl een kano bovenaan dicht is en je plat op de bodem zit met je benen naar voren.

Meer weten over kano's en kajaks? Bezoek dan de website van Peddelsport Vlaanderen.

Leren kanoƫn/kajakken

Krijg je al spontaan zin om een reddingsvest aan te trekken en in een kano of kajak te klauteren? Kijk dan maar snel of er een kano-/kajakclub is in jouw buurt. In deze lijst vind je een overzicht van alle clubs per provincie. Heb je een club gevonden? Joepie! Kijk dan ook zeker eens of er geen initiaties of proeflessen doorgaan binnenkort, zo kan je eens proeven van de sport zonder dat je je hoeft in te schrijven.

Wist je dat iemand de Atlantische oceaan al overstak in een kajak? Of dat de oudste boot ter wereld een kano is die al 10000 jaar oud zou zijn?