Golfsurfen

Golfsurfen

“Golfsurfen in België, gaat dat?” Absoluut! De Noordzeegolven zijn zéker groot genoeg voor deze coole watersport. Een beetje dobberen op je surfplank, wachten op die ene perfecte golf en dan… peddelen peddelen peddelen en hop, je staat al recht! Zie jij het ook al helemaal voor je? Dan is golfsurfen misschien wel dé sportplaneet voor jou.

Wil je graag meer weten over deze watersport? Op de website van Wind- en Watersport Vlaanderen vind je alle informatie.

Leren golfsurfen

Ben je al gebeten door de surfmicrobe? Dan kan je misschien een golfsurfinitiatie volgen om te kijken of deze sport 100% jouw ding is. Op de website van WWSV vind je een overzicht van alle Vlaamse surfclubs.

Wist je dat je in München (Duitsland) kan golfsurfen? München grenst niet aan een zee, maar heeft wel een rivier die permanent een golf van 1 meter vormt. Deze speciale surfspot trekt veel toeschouwers aan, maar enkel professionele surfers wagen zich op de Eisbach Welle. Zoek maar eens op! Er werden al talloze filmpjes van deze waaghalzen gemaakt.

Maar ook wat dichter bij huis kan je binnenkort surfen op een speciale locatie: in Knokke-Heist wordt de natuur een handje geholpen dankzij de bouw van een surfbad. Dat is een heel groot zwembad waarin golven opgewekt worden, precies zoals je die wil. Supercool, toch?