Cricket

Cricket

Heb je al gehoord van cricket? Het is de op één na populairste sport ter wereld! Bij deze balsport worden punten gescoord door heen en weer te lopen over het ovale speelveld (runs). Er is afwisselend een team dat de bal gooit, en een team dat slaat, en het team met de meeste runs aan het einde van de wedstrijd wint.

Het lijkt een beetje op baseball, maar er zijn toch heel wat verschillen! Wil je graag meer weten over de spelregels? Surf dan naar de website van Cricket Vlaanderen.

Cricket leren

Zie je jezelf al crossen over het cricket veld om een run te scoren? Dan kan je misschien eens een initiatie meevolgen bij een club in jouw buurt. Op de website van Cricket Vlaanderen staat een overzicht van alle Vlaamse cricket clubs.

Wist je dat de allereerste cricket bal gemaakt was van wol? In de middeleeuwen speelden herders deze sport al om de tijd te doden, en wol was nu eenmaal altijd in de buurt. En wist je dat de langste cricket wedstrijd maar liefst 14 dagen duurde? De wedstrijd eindigde met een gelijke eindstand.