Boogschieten

Boogschieten

In de voetsporen treden van bekende boogschutters als de rebelse Robin Hood, de heldhaftige elf Legolas of tegendraadse Disneyprinses Merida? Dat kan, want boogschieten kan je leren. Van jachtwapen, naar oorlogswapen, naar Olympische sport; de handboog heeft al een enorme evolutie doorgemaakt. Heb jij er binnenkort zelf een vast? Op de website van Boogsport Vlaanderen kom je alvast alles te weten over deze stoere precisiesport.

Leren boogschieten

Precisie, focus, beheersing en geduld. Dat heb je nodig om een boogschutter te worden. Bezit jij die eigenschappen al, of ben je bereid om ze te leren? Dan ben je klaar voor je eerste boogschietles. Op de website van een club in jouw buurt kan je alle informatie vinden om je in te schrijven. Kijk ook zeker eens of je een proefles kan meevolgen, dan ben je helemaal zeker of deze sport iets voor jou is! Hier is een lijst met alle boogschietclubs.

Wist je dat de oudste overblijfselen van pijl en boog dateren van 9000 tot 11000 jaar geleden? In de prehistorie deed men dus al aan boogschieten, al had het toen nog een ander doel: jagen!