Baseball / Softball

Baseball / Softball

Baseball of honkbal is een echte teamsport, die in Amerika heel populair is maar ook in Belgiƫ erg in trek is. Honkbal is voor iedereen: jongens, meisjes, jong en oud, voor beginners en voor topsporters. Softball lijkt op baseball, maar er zijn een paar verschillen: het speelveld is kleiner, en de bal iets groter en harder. Niet voor softies dus!

Om baseball of softball te spelen, moet je minstens 10 jaar zijn. Ben je tussen 10 en 12 jaar, dan hoor je in de leeftijdsgroep 'Miniemen'. Ben je jonger dan 10 jaar, dan kan je je inschrijven voor BeeBall, een sport waarin je helemaal klaargestoomd wordt om later te baseballen of softballen. Nog meer weten over baseball, softball of BeeBall? Bezoek dan de website van de Vlaamse Baseball en Softball Liga.

Baseball / Softball leren

Zo, wat denk je? Is dit een sportplaneet naar jouw zin? Droom je er al van om ooit een home run te lopen? Of om de bal van de tegenstander te kunnen vangen? Dan kan je misschien best een proefles meevolgen. Info over initiaties vind je op de website van een club in jouw buurt. Op de website van VBSL staat een overzicht van alle Vlaamse baseball- en softballclubs.

Wist je dat ze in Amerika hun honkballen inwrijven met modder voor een wedstrijd? Door de modder hebben de spelers meer grip. Na 7 worpen wordt de bal vervangen door een nieuwe, waardoor er gemiddeld 70 ballen gebruikt worden per grote baseballmatch!